انواع رم لپ تاپ+ 10 نکته مهم قبل از خرید رم لپتاپ

انواع رم لپ تاپ+ 10 نکته مهم قبل از خرید رم لپتاپ


انواع رم لپ تاپ+ 10 نکته مهم قبل از خرید رم لپتاپ

1- فرکانس

مادربرد هر کامپیوتر فقط با یک مقدار مشخصی فرکانس رم سازگار است؛ مثلا ممکن است رم مناسب سیستم شما DDR3 1600MHz باشد. حالا اگر رمی که فرکانسش بیشتر باشد انتخاب کنید کامپیوترتان کند می شود یا اصلا کار نمی کند. اگر هم حافظه ای با فرکانس کمتر از میزان مناسب لپ تاپتان انتخاب کنید عملکرد دستگاهتان پایین می آید. به طور کلی هر چه فرکانس رم یک کامپیوتر بالاتر باشد عملکرد آن هم بیشتر است، اما به جز فرکانس عوامل دیگری هم در این زمینه تاثیرگذار هستند.

2- ولتاژ

بعضی از رمها ولتاژی بالاتر از حد معمول مصرف می کنند؛ بنابراین حتما باید بررسی کنید که مادربرد لپ تاپ شما بتواند این ولتاژ را تامین کند. معمولا موقع اورکلاک کردن (overclocking) هم رم دستگاه ولتاژ بیشتری مصرف می کند. یادتان باشد که در پردازنده های Core i7 استفاده از رم با ولتاژ بیشتر از 65.1 ولت توصیه نمی شود، چون پردازنده لپ تاپ آسیب می بیند.

 

3- زمان بندی

تایمینگ (Timings) یا زمان بندی رم مقدار زمانیست که رم برای انجام یک عملکرد صرف می کند. هر چه این زمان کمتر باشد تاخیر کمتر و پهنای باند بیشتری خواهید داشت.

4- مقدار رم مورد نیاز

اینکه قرار است چه کاری با لپ تاپ بکنید و به چه میزان حافظه نیاز دارید هم یکی دیگر از عوامل مهم موقع خرید رم است. حداقل رم مورد نیاز برای یک سیستم با عملکرد بالا 4 گیگابایت است. حداقل رم برای اجرای بازیهای جدید هم 4 تا 6 گیگابایت است. به طور کلی هر چه مقدار رم بیشتر باشد بهتر است.

 

اگر با لپ تاپتان فقط کارهای ساده و روزمره انجام می دهید رم استاندارد مناسب برای شما 8 گیگ خواهد بود؛ اما برای بازیهای با کیفیت بالا رم 16 تا 32 گیگابایتی لازم خواهید داشت. برای طراحی و تولید محتوا هم رم 32 گیگابایت یا حتی بالاتر پیشنهاد می شود تا برنامه ها سریعتر بارگیری شوند. در صورت نیاز می توانید از رم دو کاناله (Dual-channel RAM) هم استفاده کنید. این نوع رم دو کانال دارد و به طور همزمان با کانالهای جداگانه با پردازنده ارتباط برقرار می کند و همین باعث افزایش قابل توجه سرعت عملکرد سیستم می شود.

 

5- 32 یا 64 بیتی

سیستم عاملهای 32 بیتی فقط می توانند در مجموع 4 گیگابایت حافظه در اختیار شما قرار بدهند. برای استفاده از رم 4 گیگابایت یا بیشتر باید سیستم عامل 64 بیتی داشته باشید.

 

6- ظرفیت رم

به حجم حافظه رم ظرفیت رم گفته می شود. این فاکتور هم یکی از مواد کلیدی موقع انتخاب رم است. بسته به اینکه قرار است با لپ تاپ یا کامپیوترتان چه کاری انجام بدهید باید ظرفیت رم را انتخاب کنید. استیک های رم بین 4 تا 32 گیگابایت ظرفیت دارند.

 

اگر می خواهید با کامپیوترتان کارهای عمومی مثل وبگردی، تماشای فیلم و استفاده از برنامه ورد انجام بدهید رم 4 گیگابایتی را انتخاب کنید. برای بازی کردن در کامپیوترهای رده بالا یا ویرایش ویدیو و طراحی گرافیکی هم به رم 16 گیگ یا بالاتر نیاز دارید تا عملکرد روان و سرعت مناسبی داشته باشید.

7- گارانتی

بعضی از تولید کنندگان رم محصولاتشان را با ضمانت نامه مادام العمر و بعضیها هم با گارانتی چند ساله ارائه می کنند. موقع خرید رم از اینکه گارانتی به آن تعلق می گیرد یا نه مطمئن شوید تا در صورت معیوب شدن یا آسیب دیدن آن بتوانید از ضمانت نامه استفاده کنید.

 

8- رم تک کاناله یا دو کاناله

رم تک کاناله فقط یک کانال داده 64 بیتی برای ارتباط با سی پی یو (CPU) دارد اما رم دو کاناله از دو مسیر برای برقراری ارتباط با پردازنده و ذخیره داده ها استفاده می کند. در این حالت کل حافظه عملیاتی به جای 64 بیت 128 بیت خواهد بود. به این ترتیب پهنای باند دو برابر شده و سرعت عملکرد و اجرای برنامه ها به طور چشمگیری افزایش می یابد.

 

9- قیمت

قیمت رم از سال پیش تا الان بالاتر رفته و پیش بینی می شود باز هم شاهد افزایش قیمت رم باشیم. در هر صورت قیمت رم هم یکی دیگر از مواردیست که موقع خرید باید در نظر داشته باشید.

 

10- سرعت رم

اگر قرار است بدون کارت گرافیک اختصاصی بازی کنید، با خرید رم پر سرعت نرخ فریم بسیار بهتری خواهید داشت. ولی اگر مجبورید برای رسیدن به سرعت بالاتر قطعات سخت افزاری تخصصی بخرید، بهترین کار خرید کارت گرافیک مخصوص بازی است.

انواع رم

1- رم DDR: دی دی آر مخفف Double Data Rate و به معنای نرخ داده دو برابر است. سرعت رمهای DDR فقط 400 مگاهرتز و حداکثر ظرفیتشان هم 25.1 گیگابایت بود. این نوع رم منسوخ شده و خیلی بعید است که بتوانید سیستمی پیدا کنید که رم DDR رویش کار کند.

 

2- رم DDR2: سرعت این نوع رم نسبت به نسل قبلی اش 2 برابر بیشتر بود و به 800 مگاهرتز می رسید. رم DDR2 هم منسوخ شده اما هنوز کاملا از رده خارج نشده است. خیلی از کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپهای قدیمی از رم DDR2 استفاده می کنند.

 

3- رم DDR3: این نوع رم سرعت و ظرفیتش دو برابر بیشتر رم DDR2 است و ولتاژ آن نیز به 5.1 ولت کاهش پیدا کرده است. نرخ انتقال داده در رم DDR3 بین 800 تا 2133 مگاهرتز می باشد.

 

4- رم DDR4: یکی از استانداردهای جدید موجود رم DDR4 با 16 و 32 گیگابایت ظرفیت و 1600 الی 3200 مگاهرتز سرعت انتقال داده است.

 

5-رم DDR5: جدیدترین استاندارد موجود رم است که با همه ظرفیت ها تا پایان سال 2023 در بازار ارائه شده است و سرعت بالاتری نسبت به رم دی دی آر فور دارد.